Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 27 týdnů 1 den
Chrudim – Město Chrudim postupně opravuje sochy světců. Někde se využije zlato, jinde postačila mosaz. Aktuálně v Chrudimi pardubičtí památkáři...Celý článek »
vydáno před 2 roky 2 týdny
Chrudim – Město Chrudim začíná s opravou souboru pěti památkově chráněných soch na pískovcovém parapetu rampy v Široké ulici, která některým...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Chrudim – Jsou to věci, kterých si, když projdete kolem, zdánlivě ani nepovšimnete. A přece na vás působí. Mají v sobě uložený svůj kamenný příběh....Celý článek »
vydáno před 36 týdnů 1 den
Chrudim – Letos pro město Chrudim pokračuje v opravě dalších tří soch svatých na parapetu mostu v Široké ulici restaurátorská firma Zdeňka...Celý článek »
vydáno před 3 roky 3 týdny
Chrudim – V letošním roce shodou okolností u příležitosti 300. výročí blahořečení Jana Nepomuckého, přistoupilo město k realizování oprav sochy v...Celý článek »
vydáno před 11 let 26 týdnů
Chrudim/Presy - Z pátku na sobotu si místní obyvatelé opět stěžovali na hlasitou hudbu vycházející z rockového klubu. Strážníci zjistili, že...Celý článek »
vydáno před 1 rok 4 dny
Chrudim – Další tři ze souboru soch v Široké ulici v centru Chrudimi opraví jiný restaurátor. S restaurováním začal minulý rok v dubnu restaurátor...Celý článek »
vydáno před 1 rok 3 týdny
Chrudim – Klášterní zahrady žijí už přes měsíc přípravou na umístění výdusků soch, které sice nijak nesouvisejí s kulturním odkazem sochařství...Celý článek »
vydáno před 1 rok 6 týdnů
Chrudim – Už je vyhloubeno šest jam. Výdusky barokních soch ze zámku Bezno, pronajaté od sběratele Miroslava Voštiara a kvalitně zhotovené...Celý článek »
vydáno před 1 rok 11 týdnů
Slatiňany/Presy– Přímo u jednoho ze zařízení Domova sociálních služeb Slatiňany se v úterý ráno srazil autobus s osobním autem. Nehoda si vyžádala...Celý článek »