Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 rok 49 týdnů
Vraťme se ještě ke konci května. Některé pranostiky se často jednotlivými měsíci prolínají. Počasí se kalendářem neřídí a většinou se mění zhruba...Celý článek »
vydáno před 2 roky 2 týdny
Velikonoce jsou za námi. Ty letošní mi připadaly, jako by ještě dozníval kovid. Duben se přehoupl do druhé poloviny. 21. dubna má svátek Alexandra,...Celý článek »
vydáno před 2 roky 13 týdnů
Únor je nejkratší měsíc v roce. Hromnice 2. února ukončují Vánoce. Uklízí se betlém a poslední vánoční stromky. Křesťané ho slaví jako uvedení Páně...Celý článek »
vydáno před 2 roky 14 týdnů
Leden je na konci svého panování. Podle meteorologů teplotně mírně nadprůměrný. Pranostiky připomínají hlavně konec ledna: V lednu než sedláka,...Celý článek »
vydáno před 2 roky 16 týdnů
Konec loňského a začátek letošního roku byl mimořádně teplý. Na Silvestra se na Náveském rybníku v Kunčí rybařilo. I mne to zlákalo. Přiznám se, že...Celý článek »
vydáno před 7 let 26 týdnů
Chrudim - Svatého Martina slavíme 11. listopadu a u nás je hlavně spojen se svatomartinským posvícením. Ovšem toto období přináší také výrazný pokles...Celý článek »
vydáno před 9 let 5 týdnů
Pardubice/Chrudim - Hasiči Pardubického kraje vyjížděli během března celkem k 431 událostem (Pardubice 127, Chrudim 78, Svitavy 89, Ústí nad Orlicí...Celý článek »
vydáno před 10 let 1 týden
Pardubice/Chrudim - V uplynulých třiceti dubnových dnech vyráželi hasiči Pardubického kraje k celkem 370 událostem (Pardubice 112, Chrudim...Celý článek »
vydáno před 10 let 6 týdnů
Pardubice/Chrudim  - Hasiči Pardubického kraje vyjížděli v březnu k celkem 430 událostem (Pardubice 105, Chrudim 83, Svitavy 101, Ústí nad...Celý článek »
vydáno před 11 let 6 týdnů
Chrudim/Pardubice - Hasiči Pardubického kraje vyjížděli v březnu k celkem 448 událostem (Pardubice 141, Chrudim 74, Svitavy 76, Ústí nad Orlicí 157...Celý článek »