Chrudimské noviny Redakci Chrudimských novin opustil šéfredaktor Roman Zahrádka

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Redakci Chrudimských novin opustil šéfredaktor Roman Zahrádka

Chrudim - Koncem měsíce února se v redakci Chrudimských novin udály velké změny. Redakční tým opustil zkušený žurnalista Roman Zahrádka, který se rozhodl věnovat jiným projektům, na něž mu vzhledem k pracovnímu vytížení v nejčtenějším internetovém periodiku ve městě nezbýval čas.

Roman Zahrádka byl jedním z těch, kdo před téměř pěti lety Chrudimské noviny uváděli v život. Několik měsíců psal „do zdi“ a vytvářel tak články, které neměly jisté, že se jednou dočkají čtenářů. Později byla redakce rozšířena a Zahrádka se stal šéfredaktorem zcela nového informačního kanálu, který neměl ve druhém největším městě Pardubického kraje obdoby. Pět let života věnoval projektu, jenž se mnohdy potýkal s ignorancí a ostentativním nezájmem těch, kdo by měli naopak o svobodu tisku, za níž Roman Zahrádka celý svůj profesní život bojuje, dbát a dále ji rozvíjet. Dnes již bývalý šéfredaktor napsal stovky článků a výrazným způsobem formoval redaktory, kteří budou dál pokračovat v práci, jejíž smysl si někteří obyvatelé města Chrudim uvědomují teprve postupně.

Zbývající členové redakce a také majitelé Chrudimských novin proto přejí Romanu Zahrádkovi vše dobré do dalšího života, jak profesního, tak osobního. Na místě je poděkovat za jeho ochotu, vstřícnost a optimismus, s nímž každý den zasedal k počítači a v jakoukoliv denní dobu byl ochoten vyslechnout stesky redaktorů – elévů. Svou prací v Chrudimských novinách zanechal ve zdejším veřejném prostoru nesmazatelnou stopu.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#4601 Ivča 3. Březen 2016 - 10:23
Škoda, jedině jeho články měly hlavu a patu. Pan Valenta se musí ještě hodně učit!
Obrázek uživatele Zikmund Lucemburský
#4602 Zikmund Lucemburský 3. Březen 2016 - 11:17
To bolelo hodně viď? http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/revue/radka-melicherova-nova-reditelka-ms-svatopluka-cecha
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4604 Tomáš Velendorf 3. Březen 2016 - 12:57
Ivča: Škoda, jedině jeho články měly hlavu a patu. Pan Valenta se musí ještě hodně učit!
To bude v pohodě. Ještě takové dvě tři dopravní nehody rodiny Kolářů a ta hlava a pata určitě dosáhne také novinářské úrovně a kvality p. Zahrádky:-) Opravdu škoda, že zrovna on to zde zabalil, většina jeho článku dávala velký smysl a podnět k zamyšlení. No mohl se s námi čtenáři alespoň rozloučit:-) Přeji mu stejně jako redakce, jen vše dobré.
Obrázek uživatele jetozver
#4607 jetozver 3. Březen 2016 - 17:53
Děkuji za sebe (a asi i další lidi) Romanovi Zahrádkovi za činnost v tomto internetovém periodiku. Osobně jsem zvědavý jakou budou mít noviny úroveň nyní. Díky.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#4608 ŠIMŠÁK 3. Březen 2016 - 22:17
Třeba se to tady přejmenuje na Valentonoviny...Romane díky za vše co jsi zde napsal a ať se ti v životě daří.
Obrázek uživatele kliĎas
#4612 kliĎas 7. Březen 2016 - 8:39
Vidim to na pomalý začátek konce Chrudimských novin...
Obrázek uživatele koala
#4615 koala 7. Březen 2016 - 12:55
kliĎas: Vidim to na pomalý začátek konce Chrudimských novin...
To je sen všech chrudimských politiků:)