Chrudimské noviny Lichtenberg se pustil do Řezníčka na facebooku

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Lichtenberg se pustil do Řezníčka na facebooku

Chrudim – Problémy, které občas „vyhřeznou“ v průběhu jednání městského zastupitelstva, vylil na hlavu starosty města Petra Řezníčka (SNK – ED) opoziční politik Petr Lichtenberg (Svobodní) v těchto dnech i na facebooku. Roznětkou byl dotaz Marka Nečiny týkající se parkování v centru.

Radnice dělá vše, aby lidi a následně živnostníky z náměstí vyhnala. Třeba v Chotěboři na náměstí je první hodina stání za dvě koruny. Já bych dal první hodinu prostě zdarma - ať tam lidi přijedou, zaparkují, projdou se po náměstí, koupí u živnostníka, vyřídí v klidu poštu, i s tou frontou. Náměstí potřebuje oživit, ne neustále umrtvovat,“ tvrdí Lichtenberg.

Starosta Řezníček však s úsměvem kontroval, že podobné návrhy jsou „socík“. Připomínají mu nejspíše návrhy socialistů, kteří by měli rádi kdeco zdarma. Třeba MHD pro seniory, což je jeden z bodů, který prosadila místní ČSSD.

Starostův úsměšek však spustil vodopád argumentů, z nichž prý plyne, že sám starosta nemá k socialistům daleko. Socík je nevymáhat dluhy za nájmy v městských bytech, neplatiče tam nechat vesele bydlet dál a pak jim dluhy v součtu několika milionů odpustit. To je ultra socík v podání vámi vedené koalice. A nebo zřídit městskou kavárnu, koupit z našich daní kávovar za 200 tisíc a začít konkurovat místním kavárníkům z daní občanů tohoto města a přímo z daní oněch kavárníků. To byl také husarský kousek vámi vedené koalice. Za tři čtvrtě roku ztráta zhruba 600 tisíc korun - kdopak to asi zaplatil? Občané tohoto města ze svých daní. A těch vašich socialistických experimentů by se našlo mnohem více. Pravicovost se neprokazuje tím, že jednom za čtyři roky, po komunálních volbách, se naoko vymezím proti komunistům, ale kdyby bylo třeba, tak se s nimi domluvím,“ zlobí se městský zastupitel Petr Lichtenberg. Starosta Petr Řezníček však v diskusi dál pokračovat nechtěl, takže výměna názorů mezi politiky tímto skončila.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele platek
#5972 platek 15. Září 2017 - 14:57
Ano pane Lichtenberg. Vy jste prisel na to, proc na namesti nikdo nechodi a v obchodech nikdo nenaķupuje a lide nechodi do restauraci.....musi si zaplatit za parkovani..... :-D proberte se clovece.
Obrázek uživatele hel
#5973 hel 17. Září 2017 - 9:35
Je pravdou, že první půlhodina nebo hodina parkování zdarma je i v jiných (slušných) městech. Tuším, že například v Čáslavi. Vůbec by to nebyl problém, parkovací hodiny si koupí každý. Nevím, jestli by to oživilo náměstí, protože po páté hodině tam všechno umře, ale k občanům a turistům by to vstřícné bylo. jo tak řezníčkovi se to zdá jako socík? A zvednout na dvojnásobek daň z nemovitosti, to bylo co???
Obrázek uživatele hana
#5974 hana 17. Září 2017 - 19:15
Jak může být na náměstí první půlhodina zdarma, když se tam nedá zaparkovat ani za peníze ? Vhodné by to bylo za divadlem, kde je téměř prázdno ...
Obrázek uživatele martin66
#5975 martin66 18. Září 2017 - 8:40
o prázdninách jsme si projeli pár městeček v příhraničí v Rakousku. Všude jsme parkovai na náměstích -ZADARMO- tedy až na Waidhofen nad Dyjí, kde maji veliké sběrné parkoviště u okruhu, kde jsme opět zdarma zaparkovali a výtahem vedoucím z parkoviště - prakticky do centra opět zdarma vyjeli... Zajímavá zkušenost, ale asi mají jiné zkušenosti, jinou mentalitu a jistě spoustu jiných věcí, které by se od nich daly přejmout....
Obrázek uživatele xyz
#5976 xyz 18. Září 2017 - 10:09
martin66: o prázdninách jsme si projeli pár městeček v příhraničí v Rakousku. Všude jsme parkovai na náměstích -ZADARMO- tedy až na Waidhofen nad Dyjí, kde maji veliké sběrné parkoviště u okruhu, kde jsme opět zdarma zaparkovali a výtahem vedoucím z parkoviště - prakticky do centra opět zdarma vyjeli... Zajímavá zkušenost, ale asi mají jiné zkušenosti, jinou mentalitu a jistě spoustu jiných věcí, které by se od nich daly přejmout....
Obávám se, že by parkoviště na náměstí obsadili lidi pracující poblíž. Tedy ti, kteří jsou na parkovišti hned zrána. Nechat auto přes celý den na náměstí bych také chtěl. Nedělám si iluze. Už takto bývá parkoviště plné.
Obrázek uživatele martin66
#5977 martin66 18. Září 2017 - 10:36
xyz: Obávám se, že by parkoviště na náměstí obsadili lidi pracující poblíž. Tedy ti, kteří jsou na parkovišti hned zrána. Nechat auto přes celý den na náměstí bych také chtěl. Nedělám si iluze. Už takto bývá parkoviště plné.
kdyby to bylo treba na 1/2 hodiny zdarma tak urcite ne lichtenberg ma pravdu
Obrázek uživatele devin m
#5991 devin m 22. Září 2017 - 11:00
Poslechněte, Lichtenbergu, co to video? Dyť vy jste ukradl co se dalo. Hned ten váš úvodní "zasněný" pohled do krajiny: přesně takhle vždycky začínala Česká soda! Pamatujete? A co to štípání dříví? Okopírovaná reklama na Hornbach, co? A chlastačka na závěr klipu, to už jsme taky viděli, že? Kořalka na balkoně, i muži mají své dny. Já si pouštím už asi podesáté tu pasáž, kde jedete na motorce, a čekám, kdy se tam v zatáčce už konečně objeví .... ten kozel s bradkou z reklamy. Suma sumárum, ukázal jste nám tetování, gumičku do vlasů, ale jaksi tam postrádám alespoň náznak sdělení, proč by vás měl člověk volit. Snad kdybyste ukázal tetování na prdeli, tak nejedno osamělé srdce dámy v letech by vás na kandidátce možná i zakroužkovalo (neplést s okroužkováním od rtěnky víte kde ...).
Obrázek uživatele hel
#5992 hel 22. Září 2017 - 13:58
No ale ten poslední odstavec pod fotkou - to je celé smutná pravda.