Chrudimské noviny Kontrolní výbor kauzu se Zwyrtek Hamplovou na pokyn starosty odsunul až po volbách. Podpořila Babiše

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kontrolní výbor kauzu se Zwyrtek Hamplovou na pokyn starosty odsunul až po volbách. Podpořila Babiše

Chrudim – Na prvním jednání chrudimského kontrolního výboru se jednalo o nedořešeném vztahu s JUDr. Janou Zwyrtek Hamplovou, která měla –  jak jsme již psali – výhodně pro město Chrudim upravit smlouvy v případě kauzy Hotelu Bohemia. Nestalo se tak, svoji práci dle požadavků města nedokončila, ačkoliv dostala zaplaceno předem. Mezitím se stala senátorkou a v těchto dnech dokonce znenadání veřejně vyjádřila podporu prezidentskému kandidátovi Andreji Babišovi (ANO 2011).

Kontrolní výbor o tom, jak dořešit, že nyní již senátorka Jana Zwyrtek Hamplová dle požadavků města Chrudim nesplnila svoje povinnosti vyplývající ze smlouvy s městem, aktuálně jednal 23. ledna. Nedobral se ale ničeho, kromě konstatování, že na žádost starosty Františka Pilného (ANO 2011) je termín na doplnění informací, které dosud nepřišly, odsunut až na konec ledna.

Zajímavostí je, že advokátka Jana Zwyrtek Hamplová se v těchto dnech shodou okolností osobně sešla s Andrejem Babišem, aby mu vyjádřila podporu v prezidentských volbách, jak zveřejnila o den později. 

Ve zprávě z jednání kontrolního výboru se dále píše, že požadované informace k dořešení dosud nebyly aktualizovány. Situaci okolo nedořešeného vztahu s JUDr. Zwyrtek Hamplovou bude kontrolní výbor dál sledovat, ale probere vše až po termínu, který byl starostou Františkem Pilným stanoven, tedy na svém dalším jednání 13. března. Tiskový úsek na náš dotaz dosud neodpověděl.

red

Reklama

Obrázek uživatele kliĎas
#10619 kliĎas 20. Únor 2023 - 16:23
Je pomalu konec února...ví pan starosta co je nového v kauze se Zwytec Hamplovou?Ta je mimo jiné hrdá na označení dezinformátorka,jak je dnes na seznam.cz