Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 22 týdny 2 dny
V sobotu 21. října se uskutečnilo 5. dětské sochání. Již tradičně ho vede akademický sochař Jan Pospíšil z Hořic. V letošním roce bylo vyhlášeno téma...Celý článek »
vydáno před 23 týdny 2 dny
Slatiňany/Škrovád – Nepropásněte možná poslední příležitost vytvořit si pod dohledem zkušených lektorů své vlastní sochařské dílo v malebném...Celý článek »
vydáno před 1 rok 23 týdny
Škrovád – Podzim už se hlásí a s ním je tu opět díky Okrašlovacímu spolku Škrovád oblíbené kamenosochání ve škrovádských skálách pod vedením...Celý článek »
vydáno před 1 rok 50 týdnů
O Květné neděli jsem se již zmínil. Také se jí říká Smrtná. Vynáší se Morana. Někde se jí říká Mařena. Moréna, Smrtka, Smrtholka. Je to původně...Celý článek »
vydáno před 4 roky 17 týdnů
V neděli odpoledne, 24. listopadu, pořádal Okrašlovací spolek Škrovád soutěž jablečných moučníků, Škrovádskou buchtu. Principál loutkářského souboru...Celý článek »
vydáno před 4 roky 18 týdnů
Chrudim – Víkend už se hlásí, příjemné, říjnové teploty snad jen tak neskončí. V pátek si připomínáme svátek patronky všech hudebníků, svaté Cecílie...Celý článek »
vydáno před 4 roky 28 týdnů
Okrašlovací spolek Škrovád se snaží navázat na starou kamenickou tradici ve zdejších lomech. Ze škrovádského pískovce vzniklo v okolí mnoho staveb a...Celý článek »
vydáno před 5 let 2 týdny
Chrudim – Nadcházející víkend patří všem Patrikům – Vlastimilům. Jejich svatý patron, kterého si kdysi nadmíru vážili především obyvatelé „...Celý článek »
vydáno před 5 let 12 týdnů
odruhé se vracím k Vánočním svátkům. Tentokrát na den před Štědrým večerem. To má každý vše na vánoce připravené a vlastně nemá co dělat. Odpoledne...Celý článek »
vydáno před 5 let 22 týdny
V neděli 21.října pozval Okrašlovací spolek Škrovád místní děti na závody draků. Bylo hezké slunečné odpoledne. Občas některý větší mrak přinesl...Celý článek »