vydáno před 4 roky 38 týdnů
V dusném pozdním odpoledni 6. července se konalo shromáždění k uctění památky Mistra Jana Husa. Před 604 roky byl tento den upálen v Kostnici. Sešli...Celý článek »
vydáno před 4 roky 38 týdnů
Chrudim – Za rok už není třeba organizovat další vzpomínku na mistra Jana Husa. Podobný závěr může učinit asi každý, kdo letos zahlédl fotky ze...Celý článek »
vydáno před 4 roky 39 týdnů
Chrudim - V sobotu 6. července v 18. 30 hodin na Školním náměstí pořádá Město Chrudim ve spolupráci s místními církvemi vzpomínkové...Celý článek »
vydáno před 6 let 36 týdnů
Kdyby teď neudělala KDU-ČSL takový veletoč, mám na mysli tu jejich předvolební koalici se Starosty a nezávislými, možná bych se ani nevracel k...Celý článek »
vydáno před 6 let 38 týdnů
Chrudim - Dne 6. července si každoročně připomínáme významnou událost: upálení kněze a reformátora M. Jana Husa během kostnického koncilu v roce...Celý článek »
vydáno před 8 let 28 týdnů
Novinky.cz - V žánru historických středověkých detektivek je u nás na absolutní špičce. Série románů o rytíři Oldřichu z Chlumu se stala bestsellery...Celý článek »
vydáno před 8 let 28 týdnů
Chrudim - V příštím týdnu proběhne ve městě unikátní konference, která doslova zaplaví sál v Muzeu příznivci Jana Husa, husitství a pozdního...Celý článek »
vydáno před 8 let 38 týdnů
Chrudim - Letošní 600. výročí upálení mistra Jana Husa si připomenou i představitelé místních církví a náboženských sdružení.  ...Celý článek »
vydáno před 8 let 1 týden
Chrudim - Výročí Mistra Jana Husa, které na letošní rok připadá, znamená i řadu úprav parčíku za kostelem Nanebevzetí Panny Marie, kde se...Celý článek »
vydáno před 8 let 50 týdnů
Chrudim - Práce na rekonstrukci parčíku umístěném za kostelem Nanebevzetí Panny Marie úspěšně pokračují. V minulém týdnu zde tak třeba proběhlo...Celý článek »