Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 4 roky 18 týdnů
Chrudim – Koncem října byla ukončena stavební obnova hrobky rodiny Popperových, která se nachází na hřbitově U Kříže. Smlouva o bezúplatném...Celý článek »
vydáno před 5 let 7 týdnů
Chrudim – Zdejší radnice se může pouze chlubit svou vzornou péčí o hroby a místa posledního odpočinku významných osobností. V nedávné minulosti třeba...Celý článek »
vydáno před 6 let 28 týdnů
Chrudim – Málokdo dnes ve městě tuší, že před 100 lety se zde nacházela továrna na boty, která zásobovala prakticky celé tehdejší mocnářství. Za...Celý článek »
vydáno před 1 týden 4 dny
Chrudim – Klášterní zahrady žijí už přes měsíc přípravou na umístění výdusků soch, které sice nijak nesouvisejí s kulturním odkazem sochařství...Celý článek »
vydáno před 1 rok 2 týdny
Chrudim – Už je vyhloubeno šest jam. Výdusky barokních soch ze zámku Bezno, pronajaté od sběratele Miroslava Voštiara a kvalitně zhotovené...Celý článek »
vydáno před 1 rok 50 týdnů
Chrudim – Město Chrudim začíná s opravou souboru pěti památkově chráněných soch na pískovcovém parapetu rampy v Široké ulici, která některým...Celý článek »
vydáno před 2 roky 27 týdnů
Pardubický kraj/Chrudim – V létě pomník na Janderově s citem restauroval Zdeněk Šmahel ve spolupráci s Markem Drahošem, který podle společného...Celý článek »
vydáno před 2 roky 37 týdnů
Chrudim – Jsou to věci, kterých si, když projdete kolem, zdánlivě ani nepovšimnete. A přece na vás působí. Mají v sobě uložený svůj kamenný příběh....Celý článek »
vydáno před 3 roky 9 týdnů
Chrudimsko – V chrudimském okrese byly nově prohlášeny za kulturní památku dva objekty: venkovská usedlost v Mravíně a hrobka Lilienwaldů a Šlechtů z...Celý článek »
vydáno před 3 roky 10 týdnů
Chrudim – Solit chodníky i silnice se zdá být nejsnazší cestou k odstranění napadaného sněhu a náledí. Chrudim se před několika lety vydala cestou...Celý článek »