Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 2 roky 9 týdnů
Skuteč – Výstava archeologických nálezů z poslední doby z Rychmburku, Košumberku, Skutečska a okolí Chrudimě je k vidění v muzeu ve Skutči...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Chrudim – Na rybníku ve Vlčnově, kde se 12. března začalo s revitalizací, prý stojí práce. Prostoje, které by se mohly zdát některým škarohlídům...Celý článek »
vydáno před 3 roky 7 týdnů
Chrudim/Vlčnov – Od října roku 2018 se chystala projektová dokumentace k revitalizaci rybníka, následovaly dva dodatky a zatím to ale vypadá na další...Celý článek »
vydáno před 4 roky 23 týdny
Chrudim/Vlčnov/Slatiňany - Najít hrob z doby stěhování národů, který by se nestal obětí vykradačů, je velká vzácnost. Archeologům Východočeského...Celý článek »
vydáno před 4 roky 45 týdnů
Chrudim – Fantastické archeologické nálezy u místní části Vlčnov nadchly nejen odbornou ale i laickou veřejnost. Přestože některé z vykopávek opět...Celý článek »
vydáno před 5 let 1 den
Chrudim – Archeologické nálezy, které se překvapivě objevily pod budovanou druhou částí obchvatu města, rozdělily místní veřejnost. Někteří obyvatelé...Celý článek »
vydáno před 5 let 1 týden
Chrudim/Slatiňany - Od listopadu roku 2018 probíhá rozsáhlý archeologický průzkum v trase budoucího obchvatu Chrudimi. Jak ukázaly dosavadní...Celý článek »
vydáno před 7 let 2 týdny
Chrudim - Regionální muzeum ve spolupráci s Archeologickým ústavem v Praze otevřelo tento týden výstavu s názvem CHRUDIM OPPIDUM...Celý článek »
vydáno před 9 let 29 týdnů
Rabštejnská Lhota - Archeologové Regionálního muzea v Chrudimi objevili na Rabštejnu stovky let starou keramiku a zbytky nádobí. Podle těchto nálezů...Celý článek »
vydáno před 2 týdny 2 dny
Chrudim – Zajímá vás, jak se žilo v Chrudimi v minulých staletích? Pak si určitě nenechte ujít zajímavou přednášku, která proběhne tento týden ve...Celý článek »