Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 28 týdnů 5 dnů
V sobotu 21. října se uskutečnilo 5. dětské sochání. Již tradičně ho vede akademický sochař Jan Pospíšil z Hořic. V letošním roce bylo vyhlášeno téma...Celý článek »
vydáno před 29 týdnů 5 dnů
Slatiňany/Škrovád – Nepropásněte možná poslední příležitost vytvořit si pod dohledem zkušených lektorů své vlastní sochařské dílo v malebném...Celý článek »
vydáno před 36 týdnů 2 dny
Chrudim – Na místě nynější rezidence v Poděbradově ulici stál kdysi dům, ve kterém žil s rodinou chrudimský buditel Karel Pippich. Slavnostní...Celý článek »
vydáno před 1 rok 16 týdnů
Chrudim – V Galerii Art Chrudim budou od soboty až do 11. března k vidění dvě zajímavé a částečně i prodejní výstavy. Vernisáž se koná od 15 hodin a...Celý článek »
vydáno před 2 roky 4 týdny
O Květné neděli jsem se již zmínil. Také se jí říká Smrtná. Vynáší se Morana. Někde se jí říká Mařena. Moréna, Smrtka, Smrtholka. Je to původně...Celý článek »
vydáno před 2 roky 45 týdnů
Chrudim – Tento týden se konala zajímavá vernisáž výstavy dvou mladých umělců, kteří spolu tři roky tvořili v jednom ateliéru. V Chrudimi je to...Celý článek »
vydáno před 4 roky 24 týdny
V neděli odpoledne, 24. listopadu, pořádal Okrašlovací spolek Škrovád soutěž jablečných moučníků, Škrovádskou buchtu. Principál loutkářského souboru...Celý článek »
vydáno před 4 roky 24 týdny
Chrudim – Víkend už se hlásí, příjemné, říjnové teploty snad jen tak neskončí. V pátek si připomínáme svátek patronky všech hudebníků, svaté Cecílie...Celý článek »
vydáno před 4 roky 34 týdny
Okrašlovací spolek Škrovád se snaží navázat na starou kamenickou tradici ve zdejších lomech. Ze škrovádského pískovce vzniklo v okolí mnoho staveb a...Celý článek »
vydáno před 5 let 4 týdny
Chrudim – Muzeum barokních soch (MUBASO) nefunguje. To ví ve městě nejspíše každý. Závěry, které z tohoto evidentního faktu dělá, jsou však člověk od...Celý článek »