KUŘE NA ROZMARÝNU
Tento recept pochází z Francie, odkud ho přivezla po několikaletém pobytu má sestřenice.
SUROVINY:
chlazené celé kuře nebo jeho porce
sůl
oregano
sušená bazalka
sladká paprika
černý pepř
mletý koriandr
špetka dobrého curry
větvičky čerstvého rozmarýnu
panenský olivový olej
POSTUP:
Omyté osušené kuře nebo jeho porce osolíme a naskládáme na pekáč, který jsem před tím vymazali olivovým olejem. Veškeré koření kromě rozmarýnu najemno rozemeleme nebo utlučeme a touto směsí kuře posypeme. Malé větvičky rozmarýnu poklademe na kuře a povrch dobře zakapeme olivovým olejem. Nepodléváme vodou! Překryjeme víkem pekáče a pečeme, dokud kuře nezezlátne na teplotě alespoň 200°C. Kuře je upečené, až se šťáva z kuřete téměř vypeče. Podávejte s rýží, pečivem nebo mladými bramborami.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.