Chrudimské noviny ROLÁDA BEZ MOUKY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

ROLÁDA BEZ MOUKY

Tento oblíbený a již tradiční dezert můžete dostat v nejedné cukrárně. Pokud máte obavy z jeho přípravy, je to více než snadné a poměrně rychlé. Roláda vás odmění svou lehkostí a jemnou chutí.


Suroviny:

5 celých vajec
10 dkg cukru
3 vrchovaté lžíce kakaa

- pro ořechovou variantu:
5 celých vajec
8 dkg cukru
8 dkg mletých ořechů

1 šlehačka

Postup:

Vejce a cukr šleháme 5 minut do husté krémové hmoty, která asi 3x zvětší svůj objem. Zlehka ručně všleháme kakao (nebo ořechy). Rozprostřeme na alobal či pečící papír a pečeme  5 - 8 minut v troubě při teplotě 160°C. Jakmile poprvé ucítíte vůni pečení, vyjměte plech z trouby a nechte zchladnout. Šlehačku ušleháme, můžeme ji podpořit i ztužovačem. V tom případě pracujeme rychleji, aby nám šlehačka nezačala tuhnout dříve, než bude naplněna. Těsto otočíme papírem nebo alobalem nahoru a opatrně sloupneme.



Otočíme zpět papírem dolů a rozprostřeme ¾ šlehačky, můžeme přidat i ovoce.



Zlehka zarolujeme a povrch potřeme zbytkem šlehačky.



Ještě trochu vychladíme a krájíme. Dozdobit můžete i drobným ovocem (maliny, jahody, borůvky apod.)


Elena

Reklama