Chrudimské noviny Jakub Valenta: Tady máte další domácí úkol, vládcové města nad Chrudimkou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jakub Valenta: Tady máte další domácí úkol, vládcové města nad Chrudimkou

Práce novináře není příliš vděčnou – o tom jsem na těchto virtuálních stránkách psal již několikrát bez hořkosti a fňukání. Jde o konstatování, jež potvrdí každý, kdo někdy přičichl k vůni papíru a tiskařské černi, dnes však spíše majitel vykrmeného pozadí a hemeroidů ze sedavého zaměstnání u počítače.

Nikdo se nikdy nezavděčí všem, což je samozřejmě příčinou kritiky tu zprava, onde zleva. Na jednu stranu je to samozřejmě dobře. Člověku nespokojenost všech ukazuje, že svou práci dělá dobře a je do jisté míry nestranný. Nestranný a objektivní však není nikdo, pročež teplé, lidské slovo uznání potěší více než tisíce výtek od voličů ANO a Svobodných.

Pocit uspokojení z dobře odvedené práce se však může dostavit i ze zcela jiných pohnutek. Přichází třeba ve chvíli, kdy „žalobníček“ pisálek zjistí, že vlastně úkoluje chrudimské politiky a následně též úředníky – jde o známý princip padajícího bobku –, co mají dělat a kde. Ukázkovým příkladem je rozbitá dlažba v centru.

Stačilo napsat, že před centrálou místních následovníků Francise Drakea se nacházejí rozbité dlaždice, po nichž nejspíše projelo něco hodně těžkého, a kolečka daněmi dobře promazaného soukolí se dala do pohybu. Možná i proto, že jinak nemají politici, krom koronaviru strašlivého, do čeho píchnout. Dlažba je opět v pořádku, za což patří zodpovědným osobám velký dík.

Pojďme si tedy zadat další domácí úkol.

V samotném srdci našeho krásného maloměsta teď najdeme něco, co připomíná situaci před pirátským centrem. A to hned na dvou místech. Rozbité a vytrhané dlažební kostky, prasklé dlaždice. V jednom z těchto dvou případů tu dodavatel betonu do zmršeného Štěpánova domu zatočil na místě s těžkým náklaďákem příliš prudce a dláždění nevydrželo. Opravu neprovedl, zmizel jako zbabělec.

Na místě druhém je též vinen beton. Spadl z míchačky, nebo něčeho podobného, a vytvořil zde pořádnou prasklinu.

Zvláštní, jak tyto ostentativní nedostatky nechávají úředníky i politiky chladnými. Denně kolem nich chodí spousty lidí – zástupce zmiňovaných profesí nevyjímaje –, nikdo z nich však nezvedne telefon a nezačne problém řešit. Doprava, investice, městská památková zóna? Nic.

Takže, pánové, jak rychle?

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#9661 ČECH 22. Říjen 2020 - 16:14
A co rozbitý vjezd do Lázeňské,už je opravený?