Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 3 roky 2 dny
Po nějaké době se vracím ke Krkance. Hlavně ke kronice osady OZOV. Ostrov zatoulaných, osada vyděděných se šerifem Caprem. Kalendářní jaro je za námi...Celý článek »
vydáno před 2 roky 10 týdnů
Po dlouhé době potěšující zprava pro lid trampský v Krkance. Tentokráte ze soudní síně. Před senátem v.s.r. dra. Charváta u chrudimského krajského...Celý článek »
vydáno před 2 roky 50 týdnů
Přišlo první jarní větší trampské setkání v osadách na Krkance. Trampové si navzájem vyprávěli, jak se jim podařilo chatu ochránit. Zámkům se již...Celý článek »
vydáno před 5 let 8 týdnů
Na Krkance byl teplý, až dusný večer. Dorazili poslední kamarádi a rychle postavili stany. Někdo šel na dřevo a někdo se šel smočit do Chrudimky....Celý článek »
vydáno před 5 let 14 týdnů
Pan redaktor nakonec svůj slib splnil. V Pardubickém Republikánu vyšel v pátek 24. června1932 jeho článek: Ve východočeském Eldorádu trampů.Celý článek »
vydáno před 5 let 19 týdnů
Přiblížil se den trampského bálu. Pozvánky se rozeslaly a rozdaly do chat. Všichni byli zvědaví, kolik se večer sejde lidí. Bylo to poprvé. Muzikanti...Celý článek »
vydáno před 5 let 22 týdny
Trampové z Krkanky, Jára a Stáňa vyrazili na čundr k pramenům Doubravky. Traduje se, že jich má více. Ten pravý se rozhodli nalézt a označit ho. Kola...Celý článek »
vydáno před 5 let 27 týdnů
Jak Chrudimka po deštích rychle vystoupila z břehů, tak se rychle do nich vrátila zpět. Když se všichni, až na Járu a Stáňu, kteří vyjeli na čundr,...Celý článek »
vydáno před 5 let 29 týdnů
Sobotní odpoledne se rychle krátí. Konečně jsme venku v přírodě. Město bílých tváří jsme nechali za zády. Rychle postavit stany a vyvětrat chaty. Je...Celý článek »
vydáno před 5 let 35 týdnů
Tramp Capr v kronice osady Ozov píše: S heslem ,,Nás nikdo nezahubí", tahal jsem se ve společnosti zboje kámen ke kameni a na místě bývalého...Celý článek »