Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 den 17 hodin
Chrudim – Město Chrudim shání s nástupem od ledna 2025 kronikáře nebo kronikářku. Práce je to na jednu stranu zajímavá, není ale pro každého a...Celý článek »
vydáno před 1 rok 2 týdny
Chrudim – Součástí prostoru budoucích podzemních garáží před Hotelem Bohemia zamýšlí historická a letopisecká komise ponechat exemplář unikátní...Celý článek »
vydáno před 1 rok 3 týdny
Chrudim – Vodní kolo na bývalém Polívkově mlýně v ulici Čs. partyzánů se po letech konečně dočká generální opravy. Mlýnské kolo čeká generální oprava...Celý článek »
vydáno před 1 rok 26 týdnů
Luže – Nedělní požár v Luži odhalil strach z planého poplachu a placení za výjezd. Bylo to ale zbytečné a  škody možná mohly být menší. ...Celý článek »
vydáno před 2 roky 48 týdnů
Chrudim – Na celé záležitostí okolo chystaných destiček o husitských událostech je pikantní, že organizátoři si nakonec stejně texty doupraví podle...Celý článek »
vydáno před 3 roky 5 dnů
Některé události se nepřipomínají lehce, zvlášť když se jedná třeba o upozornění na historickou nevraživost mezi Němci a Čechy nebo katolíky a husity...Celý článek »
vydáno před 4 roky 48 týdnů
Chrudim – Pro někoho byla ztráta Kopanického mlýna nenahraditelnou. Údajně šlo o unikátní historickou památku, která neměla být odstraněna. Doslova...Celý článek »
vydáno před 8 let 2 týdny
Chrudim - Poté, co došlo v minulém roce k odbahnění mlýnského náhonu, jenž lemuje Soukenickou ulici, přišla na řadu otázka, co se samotným mlýnem....Celý článek »
vydáno před 9 let 2 týdny
Ronov nad doubravou/Mladotice - Celkem sedm hasičských jednotek likvidovalo v noci ze soboty na neděli požár bývalého mlýna. Majitelka uvedený...Celý článek »
vydáno před 11 let 10 týdnů
Chrudim - Další hroby význačných chrudimských osobností se dočkají oprav. Po letech nezájmu tak opět získají důstojné místo posledního odpočinku...Celý článek »