Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 46 týdnů 5 dnů
Chrudim – Minulý týden odjela do Prahy do Kampusu ČSOB Šárka Trunečková a tajemník František Chmelík převzít ocenění v soutěži Zelená obec roku a...Celý článek »
vydáno před 1 rok 1 týden
Chrudim – Chrudimská pobočka Unicorn má stále větší potenciál a získává stále lepší renomé. Nejenže úspěšně pracuje na řadě energetických...Celý článek »
vydáno před 2 roky 15 týdnů
Chrudim – Město vysázelo 80 stromů a pouze 13 jich muselo pokácet, to zní jako skvělá zpráva. Z posledních jednání komise pro životní prostředí i...Celý článek »
vydáno před 3 roky 16 týdnů
Chrudim – Podle posledních výzkumů se životnost solárních panelů pohybuje okolo 25 let. Kromě budovy OSPODu v Pardubické ulici a areálu...Celý článek »
vydáno před 3 roky 50 týdnů
Chrudim – Připravovaná legislativa v oblasti nakládání s odpady tlačí obce do efektivnějšího třídění. Cílem je omezit skládkování ve...Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Chrudim – Budoucnost, která se týká zpracování a následné „likvidace“ odpadu, není příliš růžová. Skládka v nedalekých Nasavrkách, kde končí většina...Celý článek »
vydáno před 5 let 50 týdnů
Chrudim – Před dvěma lety se vedení města z řad politiků i úředníků dušovalo, že prohrabovat obsah popelnice rozhodně nikdy nebude. Opak je však nyní...Celý článek »
vydáno před 6 let 35 týdnů
Nedávno jsem se vracel přes Neveklov, středočeské městečko s hezkým náměstíčkem. Za války ho Němci celé vystěhovali a vzniklo zde vojenské cvičiště....Celý článek »
vydáno před 7 let 6 týdnů
Chrudim – Jedním z bodů o němž před týdnem jednali městští zastupitelé, bylo i přistoupení k Asociaci energetických manažerů měst a obcí. Radnice již...Celý článek »
vydáno před 7 let 40 týdnů
Chrudim - Platit za odpady musí každý obyvatel města, existuje na to dokonce vyhláška a smlouvání obvykle nemá velký úspěch. Přesto se najdou tací,...Celý článek »