Chrudimské noviny BAZALKOVÁ POMAZÁNKA

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

BAZALKOVÁ POMAZÁNKA

Rychlá bezmasá pomazánka pro nečekanou návštěvu.


Suroviny:

50 g tvrdého sýra (Grana Padano, Parmezán nebo Ementál)
1 pomazánkové máslo
50 g bazalkových listů najemno nasekaných a 50 g panenského olivového oleje
nebo 100 g bazalkového pesta
1 lžíce majonézy
1 malý stroužek česneku
sůl
bílý pepř

Postup:

Tvrdý sýr nastrouháme najemno, vložíme do šlehací misky a přidáme ostatní suroviny. Dobře prošleháme a dle chuti přidáme sůl a bílý pepř. Při podávání na bílém nebo tmavém pečivu dozdobíme rajčaty, které podtrhnou chuť pomazánky.

a

 

Elena

Reklama