Chrudimské noviny

Dnes: 13°C
Zítra: 9°C
Pozítří: 14°C

TORTILLA S VEJCEM A SÝREM

Stačí mít doma v záloze tortilly a v rychlosti vykouzlíme rychlou večeři či pohoštění pro návštěvu. Základem je vejce a sýr – jaký, to už je na vás či lednici, přidat můžeme i šunku, salám či anglickou slaninu.

Počet komentářů: 0 Číst dál

Každý, kdo má rád sýrovku – zapečený rohlík pokrytý sýrem –, zná ten slastný pocit si utrhnout kousek přebytečného sýra na okraji rohlíku. Recept na sýrové chipsy k vínu mám od kamarádky Milušky, která tímto zázrakem uchvacuje na řadě sešlostí. Vlastní kreativitu můžete uplatnit v kombinaci různých druhů sýrů. Jen sýr s modrou plísní je třeba kombinovat například s eidamem, který není tak slaný. A poslední rada – vhodnější jsou méně tučné sýry nebo jejich kombinace s tučnými.

Počet komentářů: 0 Číst dál

Dělávala ho moje babička. Jde o celkem rychlou úpravu a obměnu přílohy k masu, pokud se nám brambory, hranolky či bramborová kaše již přejídají. Je vhodný zejména v letním období, kdy klasický majonézový salát není díky horku vhodný a je výrazně hůř stravitelný.

Počet komentářů: 0 Číst dál

Česnekový ocet jsem poprvé ochutnala ve vietnamské restauraci k dochucení hovězího vývaru. Po počátečním zdráhání jsem ho nakonec použila a byla překvapená, jak výtečnou chuť tato kombinace vytvořila. V obchodě jsem ho nenašla, a tak jsem nakonec byla úspěšná v léčitelských radách na webu. Kromě vynikající chuti má tato potravina překvapivě skvělé účinky na zdraví.

Počet komentářů: 0 Číst dál

Jednodušší recept asi nemůže existovat, a přece vznikne velmi chutný pokrm!

Počet komentářů: 0 Číst dál

Škvarkovou pomazánku téměř každý z nás někdy ochutnal či dokonce dělá – obvykle s okurkami, vejci a podobně. Jeden známý mi vyprávěl o „chlapech v práci“, kteří občas udělají skvělou škvarkovku s kysaným zelím. Vyzkoušela jsem a nelitovala – díky zelí se tento těžký pokrm stane lehčím, stravitelnějším a velmi chuťově zajímavým.

Počet komentářů: 0 Číst dál

Rychlá, chutná a velmi oblíbená.

Počet komentářů: 0 Číst dál

 

Salát či pomazánka z avokáda je tradičním mexickým předkrmem, kde se podává s tortillami. Můžete ho použít na slavnostní jednohubky nebo jako salát k letní večeři s opečeným pečivem.

Počet komentářů: 0 Číst dál

Úroda chilli papriček mnohdy přesáhne možnost ji celou začerstva zkonzumovat, a tak přichází na řadu různé recepty na omáčky a pesta. Ovšem kolečka papričky na pečivu či smažených vajíčkách je trochu jiný požitek. Tento recept nabízí uchování papričky v podobném stavu a chuti jako je čerstvá a její dávkování, jakému jste zvyklí.

Počet komentářů: 0 Číst dál

Upravená rýže po asijském způsobu je vhodnou přílohou, předkrmem či svačinou. Její plnohodnotná a zajímavá chuť snadno uspokojí i menší hlad. Je vhodná nejen k asijským pokrmům, ale velmi dobře se hodí jako příloha například ke grilovaným masům a zelenině.


Počet komentářů: 0 Číst dál