CANTUCCINI
Tyto italské trvanlivé sušenky mají prý velmi prastarý původ. Recept pochází z Toskánska a jeho kořeny údajně až z 15. století z rodiny Medicejů – již od 13. století nejmocnějšího rodu ve Florencii. Jejich výhodou je, že vám neztvrdnou, protože tvrdé jsou již od chvíle, kdy vystydnou. Proto se velmi často konzumují tak, že se namáčejí do dezertního vína či do kávy.
Suroviny:
125 g loupaných mandlí
125 g neloupaných mandlí
125 g lískových ořechů
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
250 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
citrónová kůra
Vejce s cukrem a citrónovou kůrou vyšleháme do světlé hmoty,
vlijeme na směs ořechů a mandlí, prosáté mouky a prášku do pečiva.
Zpracujeme tuhé těsto, které vytvarujeme do dvou válců. Položíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme při 180°C asi ½ hodiny. Po vyjmutí z trouby necháme lehce zchladnout a ještě vlažné krájíme šikmo na asi 1 cm silné plátky.
Po zchladnutí uložíme na suchém místě. Vydrží tak dlouho, dokud je nesníte.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.