CIMPR CAMPR
Ze všech možných druhů cukroví tento druh většinou zaujme. Chuť je velmi podobná vanilkovým rohlíčkům, ale jeho jedinečnost spočívá v nasekaných nikoli mletých ořechách. Recept je velmi jednoduchý a i s upečením celé trvá přibližně hodinu.
SUROVINY:
280 g hladké mouky
230 g másla
35 g cukru moučky
50 g hrubě sekaných vlašských ořechů
50 g hrubě sekaných lískových ořechů
1 žloutek
POSTUP:
Těsto zpracujeme, rozválíme na malé úzké šišky, které nasekáme na drobné špalíčky.
Z nich vytvarujeme kuličky a ty třemi prsty jedním stiskem vytvarujeme.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě až hrany lehce zrůžoví.
Po vyjmutí ihned obalujeme v moučkovém cukru spolu s vanilkovým cukrem.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.