Chrudimské noviny HERMELÍNOVÁ POMAZÁNKA

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

HERMELÍNOVÁ POMAZÁNKA

Rychlá, chutná a velmi oblíbená.


Suroviny:

12 dkg hermelínu či camembertu
5 dkg měkkého taveného sýra
1 pomazánkové máslo
2 naťové cibulky
1 malá drobně nasekaná cibule
1 lžíce majonézy
drobně nakrájená anglická slanina či měkký salám

 

Postup:

Do šlehací misky vložíme pomazánkové máslo, tavený sýr a majonézu. Vyšleháme do hladké hmoty (asi 2 minuty). Přidáme na drobné kousky pokrájený hermelín (camembert) a další suroviny. Společně šleháme další 2 minuty. Případně dochutíme přidáním pepře, majonézy či soli. Pomazánka chutná nejlépe až druhý dne, kdy se všechny suroviny vzájemně chutí propojí.

Elena

Reklama