KOŘENĚNÝ VAŘENÝ BŮČEK
Tato pochoutka se konzumuje na studeno jako součást studeného masového nářezu nebo může zůstat jen tak v lednici pro případ, když má člověk chuť na něco pikantního z masa. Vzhledem k tomu, že se jedná o tepelnou úpravu vařením, je maso i přes jeho relativní tučnost, dobře stravitelné. Jeho trvanlivost je poměrně dlouhá, přesněji řečeno, dokud se nesní.
SUROVINY:
Vepřový bůček bez kosti
Sůl
Nové koření
Celý pepř
Bobkový list
Koření na obalení dle vlastní chuti (např.červená varianta: paprika, koriandr, kmín, pepř, sůl; zelená varianta: rozmarýn, saturejka, pažitka, utlučený sušený česnek, sůl)
POSTUP:
Libový bůček bez kosti vaříme v osolené vodě s kořením doměkka (v tlakovém hrnci více než 1 hodinu.) Mezitím si připravíme směs koření na obalení dle Vaší chuti a obliby. Uvařené maso ještě teplé vyjmeme, obalíme v koření a ihned zabalíme do alobalu. Po vychladnutí vložíme do lednice, kde může maso odpočívat i více týdnů. Přibližně po 1 týdnu je maso kořením proleželé a lze ho konzumovat.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.