Chrudimské noviny KRŮTÍ MLETÉ MEDAILONKY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

KRŮTÍ MLETÉ MEDAILONKY

Mleté maso je vděčnou surovinou pro zpracování v kuchyni. Na rozdíl od tradičního vepřového, hovězího či divočiny zde jde o dietnější a stravitelnější formu a díky bílému masu i rychlejší úpravu. Medailonky lze podávat s tradičními přílohami, ale i v lehčí podobě se zeleninovým salátem.

Suroviny:

500 g krůtích prsou
70 g hladké mouky
2 vejce
100 g sýru typu grana padano (parmezán aj.)
100 g mozzarely
1 menší cibule nebo jarní cibulka
lístky čerstvé bazalky
čerstvý tymián
1 velký stroužek česneku
chilli paprička
sůl, pepř

Postup:

Maso umeleme, sýry nastrouháme, cibulku, bazalku a chilli papričku pokrájíme nadrobno. Vložíme do velké mísy, přidáme vejce, mouku, česnek, osolíme a opepříme. 

Směs dobře promícháme. Vytvoříme placičky o velikosti 8–10 cm a na mírně rozpáleném oleji smažíme po každé straně asi 4 minuty dolatova.

Elena

Reklama