LINECKÉ KYTIČKY
Kytičky budou asi většině z vás povědomé, jelikož se tradičně vyráběly a vyrábějí ve velkovýrobnách. Jejich chuť však zdaleka nedosahuje kvality domácích. Rozdíl je v použitých surovinách – kvalitní máslo (namísto margarínu), mouka, cukr, vanilka – to jsou zaklínadla jednoduché, ale rafinované chuti kytiček, která vás přinutí vzít si vždy více než jednu…
Suroviny:
280 dkg másla
2 žloutky
7 dkg cukru moučka
30 dkg hladké mouky
vanilka
na ozdobu – brusinka, kandované třešně nebo alginátové ovoce
Postup:
Máslo, žloutky, cukr a vanilku (popř. vanilkový cukr) vyšleháme do jemné pěny, do níž přidáme prosátou hladkou mouku. Při pomalých otáčkách šlehače promícháme do hladké hmoty.
Pevným zdobícím sáčkem a velkou hvězdičkovou trubičkou tvoříme malé kytičky dostatečně vzdálené od sebe (minimálně 2x se rozšíří).
Špičku ozdobíme klikvou (kanadskou brusinkou), můžeme použít i kyselejší marmeládu, na kterou si však musíme vyhloubit důlek v kytičce. Pečeme na střední teplotu asi 12-15 minut až do doby, než okraje kytiček začnou růžovět.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.