NEKYNUTÉ LÍVANCE
Tip na rychlý oběd či večeři podle mé tety.
Suroviny:
170 g hladké nebo polohrubé mouky
350 ml mléka
2 celá vejce
½ prášku do pečiva
2 polévkové lžíce cukru krupice
sůl
vanilkový cukr
citrónová kůra
Postup:
Všechny suroviny vložíme do hlubší mísy
a šlehačem nebo metličkou dobře promícháme. Necháme ½ hodiny v chladu stát, aby mouka nabobtnala.
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej a po obou stranách smažíme.
Lívance lze podávat se skořicí a cukrem, s džemem, tvarohovým krémem nebo i jako pancake s javorovým sirupem. Kdo navštívil Hájenku v Kersku, jistě nezapomene na lívance se zakysanou smetanou a švestkovými povidly.
TIP:
Lze použít i ještě tekuté zkyslé mléko. Lívance jsou pak kypřejší a těsto hustší, dokonce lépe se s ním pracuje.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.