OVOCNÉ KNEDLÍKY
Ovocné knedlíky vaří asi každá hospodyňka. Uvádím zde velmi rychlý recept, který nelze pokazit, knedlíky se dobře balí, nerozváří a těsto zůstává vláčné a měkké. Použít lze jakékoli ovoce, ale v každé době lze použít čerstvá jablka, která ochutíme špetkou skořice.
Suroviny:
1 díl vařených brambor
1 díl tučného tvarohu
1 díl polohrubé mouky
sůl
Postup:
Studené nastrouhané brambory, tvaroh a mouku se solí vypracujeme v hladké těsto, které vyválíme na pomoučeném vále na sílu půl cm. Rozdělíme těsto na čtverce, doplníme ovoce, pokud se jedná o čerstvé plody, je třeba je dosladit špetkou cukru, popřípadě ochutíme kořením (skořice, badyán), zabalíme a vaříme v osolené vodě se lžící oleje po každé straně 5 minut. Vyjmeme cedníkem a propláchneme proudem studené vody. Podáváme se směsí na másle opečené strouhanky, cukru a skořice, nebo přelité šlehaným tvarohem s mlékem a cukrem.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.