Chrudimské noviny POLÉVKA Z VAJEČNÉ JÍŠKY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

POLÉVKA Z VAJEČNÉ JÍŠKY

 

Chutná polévka uvařená do 15 minut

 

1 cibule

2 dkg másla

1 lžíce mouky nebo ovesných vloček

1 vejce

mrkev

drcený kmín

1 l vody

sůl

pažitka, kadeřavá petrželka

 

Na másle usmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku nebo ovesné vločky a usmažíme jíšku. Přidáme jedno celé vejce a kmín a za stáleho míchání smažíme, dokud nevzniknou malé hrudky. Přidáme vodu, nastrouhanou mrkev, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut a odstavíme z ohně. Přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku – pokud máme, tak oboje. Lze použít i sušenou, ale v tom případě přidat s mrkví do vařící se polévky.

Elena

Reklama