POLÉVKA Z VAJEČNÉ JÍŠKY
Chutná polévka uvařená do 15 minut
1 cibule
2 dkg másla
1 lžíce mouky nebo ovesných vloček
1 vejce
mrkev
drcený kmín
1 l vody
sůl
pažitka, kadeřavá petrželka
Na másle usmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku nebo ovesné vločky a usmažíme jíšku. Přidáme jedno celé vejce a kmín a za stáleho míchání smažíme, dokud nevzniknou malé hrudky. Přidáme vodu, nastrouhanou mrkev, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut a odstavíme z ohně. Přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku – pokud máme, tak oboje. Lze použít i sušenou, ale v tom případě přidat s mrkví do vařící se polévky.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.