POMAZÁNKA Z MOZZARELY S RAJČATY
Pomazánka připomíná caprese – italský předkrm z mozzarely, rajčat a čerstvé bazalky. Je velmi svěží a bezmasá.
Suroviny:
200 g strouhané mozzarely
100 g pomazánkového másla
1 lžíce kvalitní majonézy
100 g sušených rajčat (nejlépe předem naložených v oleji)
50 g čerstvé nebo sterilované červené papriky
10 lísků čerstvé bazalky
1 lžíce viného octa
5 lžic olivového oleje
dle chuti sůl
Postup:
Sušená rajčata a papriky umeleme na masovém strojku, přidáme nadrobno nasekanou bazalku a se všemi surovinami dobře promícháme – nelépe šlehačem. Dle chuti přidáme sůl či další vinný ocet. Doporučuji italský vinný ocet z bílých či růžových hroznů, popřípadě balsamikový tmavý. Podáváme s bílým pečivem.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.