SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY, ZELÍ A PAPRIK
Chuťově velmi svěží zeleninová směs, kterou lze po naplnění do sklenic a sterilování uchovat po celou zimu. Můžete použít jako svačinový nebo přílohový salát, který obsahuje řadu vzácných výživných látek. Po obměnu je možné do části přidat také chilli papričky, pokud dáváte přednost pikantní chuti.
Suroviny:
2,5 kg červené řepy
1 kg červeného zelí
1 kg paprik
500 g cibule
sůl
250 g cukru
500 ml oleje
500 ml octa
Postup:
Veškerou zeleninu nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, dobře promácháme a necháme 24 hodin proležet.
Druhý den plníme do sklenic a sterilujeme. Pozor na zavařovací víčka, která nejsou určena pro použití tuku (a to je většina). Nechytily by vám (stejně jako mně).
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.