STERILOVANÉ CHILLI
Úroda chilli papriček mnohdy přesáhne možnost ji celou začerstva zkonzumovat, a tak přichází na řadu různé recepty na omáčky a pesta. Ovšem kolečka papričky na pečivu či smažených vajíčkách je trochu jiný požitek. Tento recept nabízí uchování papričky v podobném stavu a chuti jako je čerstvá a její dávkování, jakému jste zvyklí.
SUROVINY:
20 lusků chilli papriček
4 stroužky čerstvého česneku
1 ½ lžičky mořské soli
3 lžíce cukru
2,5 dcl octa
2,5 dcl vody
POSTUP:
Předem se přiznám, že před krájením paprik si natahuji tenké latexové rukavice, které sundávám, až když jsou papriky v nálevu ve sklenicích.
Chilli očistíme od stopek (pokud chceme méně pálivé, vyjmeme zrníčka) a rozkrájíme na kolečka či proužky, česnek nakrájíme na tenké plátky a obojí v míse promícháme.
Do připravených malých skleniček směs až po okraj naplníme. Nálev svaříme v hrnci a skleničky s papričkami zalijeme až po okraj. Uzavřeme a 20 minut za mírného varu sterilujeme.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.