SÝROVÉ CHIPSY
Každý, kdo má rád sýrovku – zapečený rohlík pokrytý sýrem –, zná ten slastný pocit si utrhnout kousek přebytečného sýra na okraji rohlíku. Recept na sýrové chipsy k vínu mám od kamarádky Milušky, která tímto zázrakem uchvacuje na řadě sešlostí. Vlastní kreativitu můžete uplatnit v kombinaci různých druhů sýrů. Jen sýr s modrou plísní je třeba kombinovat například s eidamem, který není tak slaný. A poslední rada – vhodnější jsou méně tučné sýry nebo jejich kombinace s tučnými.
Suroviny:
tvrdý sýr typu eidam, gouda, niva, ementál
Postup:
Sýr(y) nastrouháme nahrubo, klademe na plech s pečícím papírem, vytvoříme malé kupičky.
V mírně rozehřáté troubě pečeme několik minut. Jakmile se sýr rozpustí a jeho okraje začnou červenat, ihned vyndáme. Při přepečení hrozí, že zhořkne. Necháme na papíře vychladnout a pak ukládáme do krabičky nebo přímo na talíř. Takto připravené chipsy vydrží i více než týden.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.