Chrudimské noviny SÝROVÉ CHIPSY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

SÝROVÉ CHIPSY

Každý, kdo má rád sýrovku – zapečený rohlík pokrytý sýrem –, zná ten slastný pocit si utrhnout kousek přebytečného sýra na okraji rohlíku. Recept na sýrové chipsy k vínu mám od kamarádky Milušky, která tímto zázrakem uchvacuje na řadě sešlostí. Vlastní kreativitu můžete uplatnit v kombinaci různých druhů sýrů. Jen sýr s modrou plísní je třeba kombinovat například s eidamem, který není tak slaný. A poslední rada – vhodnější jsou méně tučné sýry nebo jejich kombinace s tučnými.


Suroviny:

tvrdý sýr typu eidam, gouda, niva, ementál

Postup:

Sýr(y) nastrouháme nahrubo, klademe na plech s pečícím papírem, vytvoříme malé kupičky.



V mírně rozehřáté troubě pečeme několik minut. Jakmile se sýr rozpustí a jeho okraje začnou červenat, ihned vyndáme. Při přepečení hrozí, že zhořkne. Necháme na papíře vychladnout a pak ukládáme do krabičky nebo přímo na talíř. Takto připravené chipsy vydrží i více než týden.

Elena

Reklama